מוזיקה תעשייתית , מגוון במוזיקה – האמנם?

בהמשך לפוסט קודם מלפני מספר ימים: האם בימינו מוזיקת פופ יותר גרועה מסגנונות עכשוויים אחרים של תעשיית המוזיקה? , עוד כמה היגגים בנושא הירידה במגוון תחביר התוכן ההרמוני. בעצם המשמעות היא שישנם מרכיבים מסויימים שחוזרים על עצמם שוב ושוב או יותר ויותר ככל שהזמן עובר (המגוון הפנימי או השפה הולך ונהיה ירוד מבחינה איכותית). תנסו לחשוב עכשיו גם על הירידה באיכות הצלילים והעלייה בקולניות, קחו הפסקה מקריאה לדקה קלה ותחשבו על זה לפני הפיסקה הבאה.

אוקיי אז אני מקווה שזה מובן שאפשר לתאר את כל התהליכים האלו בצורה יותר פשוטה וברורה. המגוון הוא יותר בעטיפה ופחות בתוכן.

בתיאבון!

להמשיך לקרוא מוזיקה תעשייתית , מגוון במוזיקה – האמנם?

מדיניות תעשיית המוזיקה – משקל מופחת למוזיקה חינמית, השלכות על זכויות יוצרים

אולי זה בעקבות הדו"ח המסכם של 2017, נראה כי תעשיית המוזיקה עוברת לשלבים אופרטיביים של מסחור. בין השאר, אסטרטגיות חדשות להגדלת הרווחים ולניצול התיצבות המגמה הכלכלית בשנים האחרונות. לפי הדו"ח לשנת  2017 רואים שמגמת הירידה הדרסטית שהיתה נעצרת בשנים האחרונות ושיש מגמה קלה של עלייה, כך שהמדדים חזרו כרגע למצב של 2009. רק כנראה שעם הרבה יותר רווח.

הכנסות תעשיית המוזיקה לפי שנה

להמשיך לקרוא מדיניות תעשיית המוזיקה – משקל מופחת למוזיקה חינמית, השלכות על זכויות יוצרים

האם בימינו מוזיקת פופ יותר גרועה מסגנונות עכשוויים אחרים של תעשיית המוזיקה?

הכותרת של הכתבה הבאה מתוך סמיתסוניאן מג : "המדע מוכיח: מוזיקת פופ למעשה הפכה גרועה משהייתה בעבר". הכותרת היא מסקנה של הכתבה בעקבות מחקר שבדק בעצם: "האם מוזיקת פופ מתפתחת או שהיא פשוט הופכת קולנית יותר".

מחוגי הזמן אבדו במוזיקה

להמשיך לקרוא האם בימינו מוזיקת פופ יותר גרועה מסגנונות עכשוויים אחרים של תעשיית המוזיקה?

מלחינים במאה העשרים, מוזיקה בימינו לעומת שנות השישים והשבעים, בוב דילן ועוד

שאלה שעלתה ברשת לאחרונה רבות, בנושא מוזיקה, ישנם רבים מידי שמסכימים שאיכות המוזיקה בימינו נופלת משנות השישים או השבעים. אני כמובן,לא מסכים, ישנם שינויים בין המוזיקה היום לבין מה שהיה בשנות השישים או השבעים, אבל, מוזיקה היתה בעבר ותמשיך להיות בעתיד, שום דבר לא ישנה זאת. מה שמסתיים זה ביטוי של דור כאשר מגיע דור חדש, וזה עניין של חברי הדור הקודם כיצד הם נערכים לשינויים.

אין שום מדד שקובע שמידת היצירתיות במוזיקה עולה או יורדת במשך הזמן, מה שכן יכול לקבוע זה עד כמה מוזיקה כזרם אמנותי היא דבר פופולרי, והיום מוזיקה היא דבר פופולרי לא פחות מבעבר, ולמעשה, אפשר לומר שיותר. עידן האנטרנט איפשר חיבור בין קריאה לשמיעה על אותה המדיה, וכתוצאה מכך, יש פריחה בכל הנושא של צריכת מוזיקה. אמנם, לא תמיד הצרכנים מתגמלים את האמן שמבצע את המוזיקה, אבל זה סיפור בכלל לא חדש: להמשיך לקרוא מלחינים במאה העשרים, מוזיקה בימינו לעומת שנות השישים והשבעים, בוב דילן ועוד

יום שבת מעניין עבר על כוחותינו!

השבת שלי התחילה כרגיל, העונג, אחד הדברים הכי נורמליים שיש בישראל. אחרי מעבר קל שמתי לב לשני האייטמים שמעניינים אותי, האחד הוא העניין של הורדת מוזיקה בחינם, השני הוא העניין של סדרת תוכניות בוואלה של פרופסור בריטי נכבד בשם רוברט דוקינס (וואלה רק שמים את זה באתר שלהם, שלא יחשבו בטעות שהם אחראים לזה!).

שני האייטמים הללו מתכנסים למה שאני רואה כחלק בעייתי מאוד באנושות, בדיוק סיבות שכאלו זה מה שגורם לי לחשוב שבסופו של דבר אלוהים יחליט לשדרג את הגירסה הכושלת טבע-6 לגירסה טבע-7 בעיקר בגלל הכישלון והטימטום האנושי. כמובן שהמשמעות של זה תהיה דומה למשמעות השידרוג המפורסם שמחק את הדינוזאורים, והשאיר כמה מאובנים (כן, בניגוד לעולם המחשבים של בני האנוש, אצל אלוהים גרסאות מתקדמות תומכות גם ביישומים פרימיטיביים יותר) אבל על כל הדברים הללו נראה לי שאני אתעמק בפוסט נפרד. להמשיך לקרוא יום שבת מעניין עבר על כוחותינו!