סיכום 2011 בתעשיית המוזיקה המערבית

המגמה הכי חשובה שקרתה השנה לתעשיית המוזיקה המערבית קשורה במוזיקת ראפ: בשנת 2011 הראפ הוא מעודן יותר ביחס לעבר, ישנה מגמה כזו שבה הראפ והתדמית של הראפרים משתנה מעט, מתמתנת. המגמה הזו משפיעה מאוד על כללי המשחק, משום שהראפ הוא זה שמוביל את תעשיית המוזיקה מבחינת יצירתיות ודחיפה לשינוי.

מותה של איימי ווינהאוס הוא סיפור מעניין מבחינת תעשיית המוזיקה. ווינהאוס עשתה שינוי גדול בדעת הקהל שרוצה לחזור ככל הנראה לזמרות שיש עומק רב יותר בשירתן. זו מגמה מפתיעה כי עד כה בנושא עומק זמרות פופולאריות ישנה ירידה תלולה במשך השנים, ווינהאוס קיבלה הזדמנות מעניינת ולקחה אותה בשתי הידיים, עם מותה ייתכן ותעשיית המוזיקה תנסה לשמר את הנישה. החל מהצלחתה של סוזן בוייל בשנת 2009, היה פתח לזמרות שיכולות לשיר בלי להיות מעצבות אופנה או דוגמניות, ולהצליח להיות פופולאריות. השנה הם מצאו את אדל, זמרת שמספקת את זה וההצלחה גדולה מאוד.

להמשיך לקרוא סיכום 2011 בתעשיית המוזיקה המערבית

5 שנים ל"הבלוג של מר לוויתן"

הבלוג חוגג היום 5 שנים,כ-450 פוסטים שזה 90 בערך  לשנה. הבלוג הולך להמשך ולא נראה באופק כל עייפות אם כי פחות זמן זמין אבל הכייף נותר בעינו כמו בהתחלה.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3FjT5uXS788[/youtube]

הרדיו

למרות שהרדיו הומצא כבר במאה ה-19, רק בשנת 1922 החל להיות נפוץ בעולם. הנתונים של מכירות התקליטים בארה"ב צנחו משמעותית בתוך שנה בעשרות אחוזים, בעקבות שידורי הרדיו, משיא בשנת 1921 לשפל בשנה שלאחריה. בארה"ב הרדיו היה איזורי מלכתחילה, חנות רדיו רבות נפוצו באיזורים רבים, זה לא היה בסיס של תחנה ממשלתית אחת שמשדרת לכל אמריקה, אלא תחנות שונות התפתחו במקומות שונים. בשנת 1990 הגיע הרדיו האיזורי גם לישראל.

שנות השיא של הרדיו בארה"ב היו משנות העשרים ועד תחילת שנות השישים. באותה התקופה הרדיו היה אמיתי, הוא היה ליווה את מוזיקת הסווינג, בעיקר בשנות השלושים, עת החלו לפתח מכשירי רדיו למכוניות, הרדיו תפס חלק חשוב ביותר כמקור מידע. ניצול העובדה שרדיו כמו טלפון ודברים אחרים שמבוססים על שמיעה בלבד, כלומר שהאזנה מספיקה לקלוט את כל האינפורמציה,ניתנים לביצוע במקביל לדברים אחרים (נהיגה והאזנה במקביל), הפכו את הרדיו לכלי תקשורת חשוב יותר ויותר, שהשלים את העיתונים היומיים. להמשיך לקרוא הרדיו

סיכום העשור במוזיקה 2000-2009

קשה להתעלם מהטכנולוגיות ואמצעי התקשורת והשפעתם כשבאים לנתח את עשור המוזיקה האחרון. למשל, מבחינת אמצעי התקשורת, האינטרנט עשה את הצעד הגדול שלו בעשור הזה. אמנם האנטרנט היה קיים עוד משנת 1993, אבל רק בסוף שנות התשעים הפך להיות משפיע ואמצעי תקשורת המתחרה עם טלוויזיה, רדיו, עיתונים יומיים, קולנוע, וכל אמצעי תקשורת אחר. כיום סביר להניח שאם יעשו סקר במדינות מערביות ומדינות מתפתחות, לגבי השאלה "מה אמצעי התקשורת הכי שמיש", סביר להניח שהאינטרנט יימצא כאמצעי התקשורת שהתקדם הכי הרבה מבין כל סוגי אמצעי התקשורת, ולא רחוק היום שאמצעים מסורתיים שבעבר היו פופולריים וקבעו את סדר היום באופן בלעדי, יהיו לא יותר מאשר עוד אתר באנטרנט מיני רבים, הנילחם על פופולריות במנועי חיפוש.

כבר הדור שגודל היום, ייתכן ולא ידעו מה זה "ידיעות אחרונות" או "מעריב"! ולכשיספרו להם שפעם הדפיסו עיתונים על נייר, זה יהיה מנותק לגמרי מההבנה של הדור הזה, משהו ישן, כמו סוס ועגלה בשבילנו. אמצעי תקשורת מסורתים רבים פונים לאנטרנט ומנסים לחזק את מעמדם, אך נראה כי הפור נפל, ובעתיד התקשורת הישנה תהיה מנת חלקם של קהילות סגורות בלבד אם בכלל, בעוד כל השאר יכנסו לתחרות הגדולה באנטרנט. ההשפעה של האינטרנט והחלשות אמצעי התקשורת המסורתיים גרמו להיחלשות ההשפעה של תעשיית המוזיקה, וזאת עוד לפני שמדברים על הורדות בלתי חוקיות, מפני שקודם כל,  תעשיית המוזיקה כיום אינה קובעת  את הדבר אליו יאזין הציבור, איזה מוזיקה יצרוך הציבור, למי שעדיין נשאר כוח מסויים והשפעה אלו הדיג'ייז במועדונים, מארגני מסיבות וכדומה, אך גם זמנם של האחרונים קצוב, ותעשיית המוזיקה השפעה קטנה וקטנה משנה לשנה. להמשיך לקרוא סיכום העשור במוזיקה 2000-2009

מלחמה (רק שיר)

היס רקורדס מאפשרים האזנה חופשית לכל האלבומים שלהם, והאלבום של נדב אזולאי ממש חמוד בעיקר שיר אחד שמאוד אהבתי שנקרא "מלחמה" שהוא שיר יפהפה וברמה אחת מעל שאר השירים לטעמי, אמנם גם "אוטובוס אחרון" הוא טוב, אבל אני ממליץ להאזין ל"מלחמה" בשביל להבין על מה אני מדבר, כתיבה וביצוע יפים, הרבה נשמה בשירה.

גם הלחן, גם הנשמה בשירה,והמילים, וגם שזה שיר שלא בא להוכיח שום דבר, משהו טהור שיש בו, פשוט מוזיקה, לפעמים קיצבי יותר, לפעמים פשוט הקול של הזמר, מבטא יפה את מה שעל ליבו. להמשיך לקרוא מלחמה (רק שיר)