ג'אז בינלאומי בכפר יונה

כפר יונה מצטרפת לרשימה של ערים ישראליות שמארחות אירועי ג'אז בינלאומיים.
ביום שישי, ה-6/7/2018 בשעה 11:00 בבוקר, יתקיים לראשונה בהיכל התרבות בכפר יונה, מרתון ג'אז בינלאומי. משך האירוע כשעתיים עד שעתיים וחצי.

מחיר כרטיס: 60 ש"ח

המופע המרכזי יכלול את צמד אמני הג'אז מאיטליה טוני פאנצ'לה (פסנתר), ובפי ד'אמאטו (קלרינט) , בהרכב דואו ובמבחר עיבודים מרתקים ועשויים-היטב: התפריט כולל עיבודים לשירים אהובים רבים מסביב לעולם וקלאסיקות ג'אז בין השאר של אגדות הג'אז תלוניוס מונק ודיוק אלינגטון.

בנוסף למופע המרכזי  2 מופעים נוספים : "תמנע ודריו דואו": הצמד תמנע קומדי (שירה) ודריו אקוסטה (גיטרה ספרדית). צליל ארגנטינאי וברזילאי , שירה ערבה, גיטרה ספרדית כמיטב מסורת הוירטואוזים בסגנון.

המופע השלישי "ג'זלן": הרכב ג'אז ישראלי משובח, הכולל את: תומר מזמר (קלידים), קוסטה איידלקינד (קונטרבס) ואלון גץ (תופים), שיארחו את החלילן מתן קליין. ההרכב יבצע עיבודי ג'אז למגוון שירים ישראלים אהובים.

לסיכום ההמלצה:
השילוב של המופעים השונים הוא מרתון של מוזיקה טובה ונעימה , עיבודים משובחים כולל לקלאסיקה ישראלית, לגדולי הג'אז ולמוזיקה נבחרת ואהובה מרחבי העולם וכל זאת בידי מוזיקאים מצויינים ומגוונים.

המחיר 60 ש"ח ובאולם של כפר יונה , אין שום דבר טוב יותר לעשות בשעות האלו, גם מי שמתכונן למשחקי המונדיאל זוהי הזדמנות לאתנחתא מרגיעה לפני המשחקים.

ניו אורלינס פאנקשן, תמונע, 07.04.2010

אם יש פלא שנתקלתי בו לאחרונה זה בטח הניו אורלינס פאנקשן באנד. אין לי מושג איך זה קרה, אפילו לא ניחוש, מי היה מאמין שיקום הרכב כזה בישראל? היו בארץ הרכבים שניגנו בסגנון של ניו-אורלינס אבל ההרכב הזה הרשים אותי יותר מכל האחרים. יכול להיות שבנו כיכר באחת הערים שנקראת "כיכר קונגו" ולא הודיעו לאף אחד?

סגנון הג'אז של ניו אורלינס החל כפולקלור מקומי עם יומרות להיות אמנות גבוהה, יומרות שהתממשו בזכות השילוב בין מוסיקאים עם ידע תיאורטי/פורמלי יחד עם נגנים שהצטיינו בפולקלור המקומי וביחד נוצר בעצם הג'אז. לפולקלור יש תכונה, בדרך כלל בשביל לבצע אותו היטב צריך ללמוד אותו בשטח, כלומר, אמנות פולקלור היא אמנות שבה כל אמן לומד מאמן ששייך לפולקלור. רק על ידי מפגש עם מישהו ששייך לפולקלור ולימוד ממנו, ניתן ללמוד את הפולקלור, וגם אז זה לא בטוח. להמשיך לקרוא ניו אורלינס פאנקשן, תמונע, 07.04.2010

פסטיג'אז 2009 גבעתיים, 15 במאי, גלעד אברו ותמר אייזנמן

מופע הבכורה של גלעד אברו כמוביל הרכב כלל מצידו נגינה על באס חשמלי לצד הבאס הרגיל. תוספת הבאס החשמלי הוסיפה סולואים נוספים, אך הסיבה שאני העדפתי דווקא את הקטעים עם הבאס האקוסטי, היא בעיקר שבקטעים החשמליים הטריו הציג מלבד אמיר ברסלר המתופף המצויין, את ניתאי הרשקוביץ המוכשר על אורגן חשמלי.

ואם הולכים לפי הספר, הרכב שכזה בדרך כלל מתחיל מצליל של סול-ג'אז או פיוז'ן,  והטריו של אברו שמגיע מההארד-בופ, רצה באיזשהו מקום לדלג על השלב הזה, לפחות לי כך זה היה נראה כי לא מצאתי השפעות כאלו, ולעבור מהבסיס ההארד בופי ישירות לחומר מקורי עם הכלים הללו, כלומר זה היה נשמע כמו שימוש בלקסיקון ההארדבופי האקוסטי לכלים מעט שונים באופיים. להמשיך לקרוא פסטיג'אז 2009 גבעתיים, 15 במאי, גלעד אברו ותמר אייזנמן

פסטיג'אז 2009 גבעתיים, 14 במאי, דניאל זמיר, האחים ראמירז

אחרי שלא ראיתי את המופע שלו מזה כשנה, הייתי סקרן לגבי המופע של דניאל זמיר. בחלק הראשון היו 3 קטעים (ואולי ארבעה) ולאחר מכן הצטרף יונתן רזאל על פסנתר ושירה למספר קטעים, כשניתאי הרשקוביץ הפסנתרן הקבוע של ההרכב של זמיר עבר לאורגן. ובסיום היו עוד קטע או שניים לאחר שירד רזאל מהבמה וחזר הרשקוביץ לפסנתר. זמיר מציג הרכב שונה לחלוטין מההרכבים שראיתי בעבר.

בנוסף הרכב האחים רמירז הוא הרכב מעניין גם הוא והסקרנות לראות אותם מרקידים משכה אותי.

להמשיך לקרוא פסטיג'אז 2009 גבעתיים, 14 במאי, דניאל זמיר, האחים ראמירז

רע בר נס, אוזן-בר, 17 דצמבר 2008

לפני ארבעה חודשים בערך ראיתי את ההרכב של בר נס בפעם הראשונה. הערב היו שם מלבד בר נס על התופים, אסף יוריה על הסקסופון, עמוס הומן על עוד וגיטרה, שי מאסטרו על הפסנתר, וגלעד אברו על הבאס. החומר אותו חומר, והמוזיקאים הפעם היו מוכנים יותר ומתאימים יותר לחומר הנ"ל. ראשית, רע בר נס עושה רושם של מוזיקאי שמתחבר למוזיקה מקטע של נשמה בראש ובראשונה. לכן מהות היצירה שלו מאוד מבוססת על כך שהנגנים איתו יתחברו בדיוק במובן הזה. עמוס הופמן היה מצויין בשביל הנושא הזה.

להופמן יש יד שמאל מצויינת, כמובן, מוזיקה זה תמיד מתחיל מהראש, אבל, הכוונה היא שיד שמאל של הופמן ובכלל הנגינה שלו תו אחרי תו היא הטובה ביותר שראיתי מגיטריסטים ישראלים בסגנון תו אחרי תו. הופמן גם הוא מגיע למוזיקה עם הרבה נשמה, והיכולת שלו להביא אקזוטיקה למוזיקה באמצעות העוד היא אתגר למוזיקאי ג'אז, מאחר והעוד אינו כלי טיבעי במרחבי הג'אז, הוא בנוי על לקסיקון של מוזיקה מזרח תיכונית ולא קל לצאת מהצליל המזרח תיכוני שלו למשהו יותר כללי. להמשיך לקרוא רע בר נס, אוזן-בר, 17 דצמבר 2008