תעשיית המוזיקה היום אתר אקסלוסיבי למוזיקה הוא אתר שמעלה את השאלה לגבי האנטרנט ותעשיית המוזיקה. האם האנטרנט עשה לתעשיית המוזיקה טוב או לא? אם נשחזר מהזכרון את המצב לפני האנטרנט, הרי שתעשיית המוזיקה פרחה הרבה יותר במובן מסויים.
האדם הפשוט בבית היה חסר את הגישה למידע, על כן היה תלוי בסוכנים שיביאו לו את המידע. סוכני המידע בסוכנויות המידע הגדולות היו הללו שקובעים את סדר היום, והם בלבד, בכל התחומים ובפרט במוזיקה. מי שהם רצו לכתוב עליו או לדבר עליו או לפרסם אותו פורסם, האחרים ישבו בבית וניגנו לעצמם מוזיקה נוגה. האנטרנט שינה את פני הדברים, נכון שהטייקונים הגדולים עדיין אוחזים בעוצמה רבה, אך המשקל שלהם ירד. אם בעבר היתה להם 100% עוצמה, היום העוצמה ירדה והיא תמשיך ותרד.
היום כל אחד יכול לגשת למנוע חיפוש או לאתר תוכן ולקבל מידע זמין על המקום, רמת המידע אמנם אינה אחידה ולא כל המידע אמין, אבל הגולש המיומן מתגבר על בעיות אלו, הוא מצליב מידע, הוא בודק במקום נוסף, והכי חשוב, מאחר וכל פיסת מידע אותה הוא מחפש יש לה הרבה מקורות באנטרנט שיכולים לספק מידע, הגולש המיומן יכול לבחור איזה מידע הוא רוצה לקרוא, מידע שכייף לו לקרוא, שנוח לו, מידע שמקדם אותו. וזאת מבלי לדבר על תעשיית שיתוף הקבצים, תעשייה בלתי חוקית שפוגעת בהכנסות החברות הגדולות במידה מסויימת.
והנה מופיע באנטרנט, מקור למידע בלתי נדלה, אתר שחושף מידע חלקי ודורש כ-30 דולרים לחודש עבור קבלת המידע המלא. האתר בנוי בעיקר על מידע חדשותי , מידע שנוצר היום או אתמול והצרכנים האקטואליים של המוזיקה זקוקים לו, אבל לא רק. ייתכן ופה אנחנו עומדים בפני שינוי מסויים בגישה, וימים יגידו האם זה יצליח, חברות המוזיקה שנפגעו קשות מהאנטרנט היו צפויות לנסות למצוא פתרונות יצירתיים במטרה להגן על הכנסותיהם.
במידה ויצליחו, נחזור במידה רבה לימים עברו: אתרים יהפכו לטייקונים החדשים, אתרים אחרים יצוצו במטרה לזנב מהכנסותיהם, וחלק ניכר מהמידע לא יהיה נגיש ללא תשלום של מחיר כספי. האנטרנט הוא בשלבי התהוות, דרך תקשורת חדשה עבור האדם שהפוטנציאל התפתחות שלה ממשיך להיות גבוה למרות שמדובר כבר במבנה מפותח ומורכב ביותר. תעשיית המוזיקה עשויה להיות הסנונית הראשונה שמבשרת את התהוות אתרי התוכן שמהווים חלופה לסוכנויות הידיעות, כלומר לא אתרי תוכן שהעיתוי של קבלת המידע אינו חשוב אלא אתרים אקטואליים חדשותיים של ממש.