למול התחזיות הבלתי אופטימיות בעליל של רבים בתעשיית המוזיקה לגבי עתיד המוזיקה, בפרט עתיד הדיסקים והתקליטים, ישנם כאלו ששוחים נגד הזרם. בשנת 1988 החליטו בחברת הענק CBS למכור את הלייבלים למוזיקה שלהם. חברת סוני עטה על המציאה. היתה זו מעין פרישה של CBS שעשו חיל בתחום התקשורת. אמנם היה זה שנה לאחר המצאת האמ.פי.שלוש, אבל היו אלו ימים של שיא לחברות תקליטים. סי.בי.אס בניגוד לזרם של ההשקעות בחברות תקליטים, פרשה מהמשחק דווקא כשהיה בשיאו. לפני כשלושה חודשים, החליטו בסי.בי.אס להצהיר על חזרה למשחק.
כחברת ענק שישבה על הגדר 18 שנים וראתה את השוק צונח משנה לשנה, מגיעה סי.בי.אס מוכנה. הרעיונות שלהם שונים מהמצופה מחברת תקליטים באופן מסורתי. סי.בי.אס הבינו כבר לפני שנים את הקשר בין הטלוויזיה לבין המוזיקה. ויש בזה הרבה, מספיק לנסות לחשוב על טלוויזיה וסרטים בלי מוזיקה. מתי פעם אחרונה פתחת טלוויזיה ולא היתה מוזיקה ברקע? זה לא קורה יותר מידי. אם כי נשאלת השאלה המרכזית מדוע מחליטים סי.בי.אס דווקא עכשיו להכנס למשחק.
למרות הטענות על קטינת שוק המוזיקה, צריכת המוזיקה רק גודלת. המכירות צונחות אבל זה לא אומר שאנשים צורכים פחות מוזיקה, ההופעות החיות ממשיכות להיות פופולאריות מאוד, והאנטרנט מכיל יותר ויותר מוזיקה לשיתוף מידי יום. המדייה האנטרנטית גודלת והמדייה של המכירות הדיגיטליות גודלת, הבעייתיות של חברות התקליטים היא רק באכיפת חוקים למניעת תפוצה בלתי חוקית של מוזיקה, דבר שלא נעשה עד כה.
סי.בי.אס יכולה להקים לייבל קטן ואף גדול, את הידע השם והמשאבים יש להם וקשה לחשוב על אמן שלא ירצה לחתום אצלם, אבל למרבה הפלא האג'נדה שלהם היא דווקא ללכת על האמנים הלא מוכרים ולתת להם במה ולשלבם בתוכניות שלהם ומה שיהיה מוצלח ומצליח הם אף ישווקו על מדייה של תקליטורים.
נראה כי מדובר באיזשהו נסיון של סי.בי.אס לבחון את השוק ואת ההזדמנויות שהוא מכיל בתוכו,כך יוצא משהו באמצע, מוזיקאים לא מוכרים עם פוטנציאל וכשרון, דבר שהולך טוב באנטרנט, ושילוב בסיביאס. מעין שילוב סמוי של התוכנית "כוכב נולד" בתוך המוצרים של סי.בי.אס.
ימים יגידו…