לפני שמתענגים על ההכרה בבלוגרים חשוב להתייחס קצת לנושא הראשי של הכתבה והיא זכויות חופש הפרט הנפגעות תדיר לאור הטכנולוגיות בעולם כולו ובישראל אף יותר. הכתבה הזו ב-Y-Net מראה לחימה של פוליטיקאים כריבלין ואגודות זכויות אזרח נגד "האח הגדול". יש משהו שדומה מאוד בין משטרי מחשבות לבין הרעיון שבו כל אדם מאבד את פרטיותו. מצד שני, חשוב להבין שככל שהטכנולוגיה תתקדם כן תפגע פרטיותו של האדם יותר. מה שפעם היה נדרש תחקירים קשים של בלשים היום אפשר למצוא עליו נתונים רבים באמצעות גישה פשוטה לבסיסי נתונים של חברות גדולות. אפשר לדעת לפי הסלולרי, חשבון הבנק, האזנות סתר ודברים שכאלו דברים רבים על אדם. לא רחוק היום שיהיו מצלמות שמתעדות נון-סטופ את דרכיו של כל אדם. אחד הכיוונים לריסון התופעה צריך להיות בריסון כוחם של בעלי הגישה לנתונים. בישראל אני בספק אם זה יעשה, שהרי בישראל אנשים מנצלים באופן חופשי מידע המגיע אליהם מעבודתם לצרכיהם. חוק עם ענישה כבידה נגד שימוש בנתונים שכאלו הוא נדרש מאוד.
השאלה עד כמה מנתונים אלו יגיעו לידי בעלי השררה היא שאלה אקוטית מאוד. ככל שיותר כוח יגיע למספר יותר מצומצם של אנשים, התרבות האנושית תדרדר יותר ויותר. הביזור העצום שמביאות הטכנולוגיות המודרניות, והאקזוטיקה הנילווית, מביאים מצד שני גם לבעיות. כמו שהאינסוף קרוב למינוס אינסוף, ככה גם הביזור האולטימטיבי קרוב מאוד למשטרת מחשבות שבה איש אחד או קבוצה של אנשים יהיו בעלי שליטה על מידע רב מאוד ואינטימי מאוד. דברים אלו כבר קיימים בידי השב"כ ומערכת המשפט וכוחות שכאלו המצרים צעדיהם של פוליטיקאים, ולעיתים סוחטים מפוליטיקאים שינוי דרך. עם הפיכת כל זאת למורחב יותר באמצעות הטכנולוגיות החדשות, עד כדי שכל אדם ואדם יהיה נתון בכל רגע ורגע למרות השלטונות, הרי שהביזור והאקזוטיות מצטמצמים למשהו שקרוב מאוד לאפס. הרי בסופו של דבר יהיה מישהו שיקבע מה נכון לעשות וראוי לתגמול, ומה לא נכון וראוי לעונש וזאת בלי קשר לחוק.
זה היה יכול להיות מצויין אלמלא היינו יודעים שהדברים עשויים להיות מושחתים באופן שלא נודע כמותו בסבירות גבוהה. אם כל המידע על כל אדם ידוע, הרי שמרבית מקרי הפשיעה יוכלו להפתר מהר מאוד. ומצד שני מאחר והתעמולה והפרסום קובעים זה ייהפך לשחיתות. לא רחוק היום שבו מקרה רצח מתועד ייהפך בדיון ציבורי להגנה עצמית. או לחילופין, הגנה עצמית תיחשב להתקפה. דברים כאלו כבר קורים היום. כאשר חוואי מגן על הטריטוריה שלו הוא נחשב לתוקפן. מה יקרה אילו היינו רואים או מישהו היה רואה את הצילומים של מה שקרה שם באמת? כיצד ניתן להחליט כאן בין קורבן לתוקפן? הרי שברור שהפושעים שפשטו על ביתו סיכנו אותו וברור שאלמלא האגרסיביות שלהם לא היה קורה דבר. אלא שבעת ראיית התמונות כל אחד יחשוב אחרת. בדיוק כמו שמוחמד-א דורה מצד אחד של התמונות נראה כקורבן ומצד שני מאחורי הקלעים מרבית התחקירים הרציניים שבוצעו באירופה מצביעים על כך שרשת טלוויזיה צרפתית פיברקה את כל העניין ובסופו של דבר התוצאה הטראגית מבחינת הפלסטינים של מותו של ילד קטן ולאחר מכן של רבים נוספים היה כקורבן שהוקרב על ידי הפלסטינים עצמם למען הפרסום של מאבקם לחופש ברשתות המדיה הגדולות בעולם.
התמונות של רצח קנדי ורבין גם הן מראות את אותה המבוכה. התמונות לא מצליחות לשכנע יותר מאשר מה שכבר נעשה במדיה הכתובה הן רק מבלבלות ויוצרות תיאוריות רבות ומשונות. בדיוק כפי שהקלטה איננה מציגה באופן מלא את המוזיקה, בדיוק כפי שיש עליונות מוחלטת של ההופעה החיה על פני הקלטה אולפנית מבחינת הבנת המאפיינים החשובים של המוזיקה, וזאת למרות העובדה שהקלטות אולפניות הן בהחלט חשובות מהקלטות חיות, ולמרות שפעמים רבות מוזיקאים בהקלטות הגיעו לרמת ריכוז ואיתגור עצומות יותר מאשר בהופעות חיות, פשוט העניין הוא שההקלטות עצמן מטיבן לא יכולות לתת מענה ברוב סוגי המוזיקה לכל מה שיש למוזיקה להציע. אפילו מוזיקה דיגיטלית עשויה להשמע באופן שונה במקומות שונים וכשהיא מוכנת במקום אבסטרקטי כמו מחשב בלי לדעת איך זה נשמע במקום אמיתי, המוזיקה אכן נופלת ומדרדרת.
לכן המידע סביר להניח שתוך זמן קצר פחות ופחות ישמש את צרכי ההמונים ויותר ויותר ישמש צרכיהם של בעלי שררה ושל "האח הגדול". לכן ההתנגדות היא טיבעית לנבירה בחייהם של אנשים וצריכה להיות בליבו של כל חובב חופש וכל מתנגד לרצח המוני של עמים שלמים.
למרות שהכתבה נראית פסימית, יש שם את הקטע האופטימי של הכרה בבלוגים כעיתונאות לכל דבר. אין שום הבדל בין טור בבלוג לטור עיתונאי שנכתב בעיתון, ואין שום סיבה לאדם מסויים לחשוב שהטור שנכתב בעיתון הוא טוב יותר או פחות. העיתון הוא מסננת שמסננת את התכנים, בעוד שבלוגרים נתונים תחת חופש רב ואיכותי יותר, אמנם חופש שכזה לא מצביע בהכרח על איכות רבה יותר, אבל תחת הביזור והאקזוטיקה ניתן יהיה לדון ולעסוק בבלוגים בכמויות מידע רבות יותר ובסופו של דבר סביר להניח שהבלוגרים ינצחו במאבק הזה.