קראתי ב-NRG את הכתבה של רון מיברג שם יש קישור לשיר החדש של הנשרים ומה שמצחיק זה שהנשרים בחרו בפתיחה כל כך מזרח-תיכונית. מאחר וכפי שכבר ציינתי בעבר אנחנו מצויים בתקופה אקזוטית ועל כן בצדק וברוח התקופה אפשר לראות את השימוש הזה מצד אמנים רבים של מוזיקה מזרחית. דבר נוסף הוא כמובן הספייס הרב שיש במוזיקה הזאת וההתחברות של אמני ג'אז חופשי לצלילים הרומנטיים שנשמעים כל כך אקזוטיים לאוזן המערבית, בעיקר כשהם מנוגנים עם הרבה ספייס.
המוזיקה המזרחית הרומנטית הזו תופסת תאוצה בשנים האחרונות גם בנישות המתקדמות ביותר של המוזיקה, אפילו מלחינים כמו תיאודוראקיס לא הביאו לכזו השפעה של מוזיקה מזרח תיכונית כמו שהתקופה האקזוטית של ימינו עושה באופן טיבעי. אולי בגלל שתיאודורקיס למעשה מנגן מוזיקה בהשפעה אירופאית רבה, המוזיקה שלו נותרה פחות משפיעה ולא מחלחלת באותה עוצמה כמו שהמוזיקה מחלחלת באמצעות הספייס והאקזוטיקה הכל כך חשובים היום לאמנים. לאמנים ישראלים כמו גם בכלל לאמנים מזרח תיכוניים זוהי הזדמנות לא רעה דווקא ברמות המתקדמות לחפש את הכיוונים הללו.
כשלהקות פופולאריות כמו הנשרים מכניסות את הצלילים הללו, כשאמני ג'אז חופשי מכניסים זאת, כמו גם אמני היפ הופ, אנחנו רואים את הכיוון והתאוצה שתופס הצליל המזרחי בקרב מה שנקרא "מוזיקת עולם", כאמור בשל הספייס והאקזוטיקה שהוא מציע. אבל כמו שציינתי, יש יתרון למוזיקאים שהולכים על משהו איכותי בהשראה גבוהה ושלא נופלים דווקא בפח שמוזיקה רומנטית יכולה להוביל אליו. השראה גבוהה וטובה יכולה לקדם את המוזיקה הזאת ולסייע לה להתקבל בעולם טוב יותר, דבר שמתאים מאוד לימינו.
חוץ מזה רציתי לציין שזוהי כתבה טובה של מיברג שמומלץ לקרוא אותה למרות שהאיגלס הם די אנאכרוניסטים לכאורה, הרי שהם לא ממש ולראייה השילוב המזרחי. היו ימים שהם היו עדכניים לא פחות מהלהקות שיש היום, למשל האלבום שלהם "הלהיטים הגדולים" הוא רב המכר הגדול ביותר.